Netportal om arbejdsmiljø

Branchearbejdsmiljøråd åbner Netportal

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ordet bar kan give associationer om røg, bægerklang eller et nyt tv-program, men Bar er også forkortelse for Branchearbejdsmiljøråd - og dem er der 11 af i alt, deriblandt Bar Undervisning og Forskning (Bar U og F). Bar'erne arbejder for at sikre et godt arbejdsmiljø, de udgiver materialer, for eksempel branchevejledninger, og arrangerer kurser.

Disse 11 Bar'er har nu i fællesskab åbnet en Netportal med information om arbejdsmiljø. Her kan alle i fremtiden finde oplysninger om indeklima, psykisk arbejdsmiljø eller ergonomi. Man kan finde gode eksempler på, hvordan man sammen tackler nogle problemer på skolen, og man kan finde lovstof, vejledninger og læse om nyheder inden for arbejdsmiljø.

De 11 branchearbejdsmiljøråd har i samarbejde med Arbejdsmiljørådets Service Center fået ideen til portalen på Nettet, der blev åbnet den 2. februar. På adressen www.bar-web.dk finder man henvisninger til brancherne. En af disse er Undervisning og Forskning. Her får man mulighed for at læse informationer, der angår arbejdsmiljøet i skole- og forskningsverdenen. Men man kan også på portalens første Netside skrive et eller flere søgeord og på den måde finde frem til svar på nogle af sine spørgsmål om arbejdsmiljø.

Under BAR Undervisning og Forskning findes også i nærmeste fremtid en Netside om psykisk arbejdsmiljø. Her vil indtil videre være tre eksempler på, hvordan man kan arbejde sig frem til et godt psykisk arbejdsmiljø. Eksemplerne er fra Tårs Skole, Teknisk Skole i Holstebro og Århus Katedralskole, der er et gymnasium. Denne side kan også om kort tid findes på adressen www.psykisk-arbejdsmilieu.bar-u-f.dk

Denne del er dog lidt forsinket i forhold til resten af Netportalen. Men det er meningen, at Netsiderne opdateres løbende, så de altid er aktuelle.

I eksemplet fra Tårs Skole kan man detaljeret følge, hvordan lærerne arbejdede med supervision, selvværd for børn og voksne, medindflydelse, og hvordan lærernes arbejde smittede af på skole-hjem-samarbejdet.

hela