Fast klumme fortæller om skoler

I Thy har skolerne i flere år haft deres egen rubrik i det lokale dagblad

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Jyllands nordvestlige hjørne har folkeskolerne i fire år praktiseret en særlig form for ekstern kommunikation gennem Thisted Dagblad.

Avisen bringer hver måned klummen 'Skoleliv', hvor forældre, lærere og skoleledere fortæller om ting, der optager dem. Det kan være matematiklæreren, der fortæller om fagets nye prøveformer, en skole, der beretter om sin erhvervspraktik, eller forældre, der fortæller om arbejdet i skolebestyrelsen.

Det er ikke de enkelte skoler, der har taget initiativet, men Thy-Mors Lærerkreds.

'Det vanskeligste er at finde så mange historier i løbet af året, og årsagen til, at det kan være svært, er sikkert blufærdighed. Lærerne vil ikke fremhæve sig selv i medierne', siger forhenværende kredsformand Ole Skov, i hvis tid som leder af kredsen initiativet blev taget.

Der er ikke blevet foretaget nogen undersøgelse af resultaterne, men Ole Skov mener, det er vigtigt at fortælle om det daglige liv på skolerne, og han er sikker på, at det giver det omgivende samfund en mere positiv opfattelse af folkeskolen.

Thisted Dagblads chefredaktør Hans Peter Kragh har en anke.

'Vi ville gerne have, at bidragene kom mere regelmæssigt, men vi er glade for dem, og de har stor betydning både for dem, der skriver dem, og for dem, der læser dem. 'Skoleliv' er med til at få folk til at forholde sig til skolerne, og de er med til at få nogle andre emner taget op. Det, som journalister finder er vigtigt, er ikke altid det, som læserne finder er vigtigt', siger han.

Det er ikke kun skolen, der har sin egen klumme i det lokale dagblad, det samme har landbruget. Thy er jo ikke for ingenting et udpræget landbrugsområde.