Dengang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ved Margit Schaleck

For 50 år siden

Klit-Per skal filmatiseres

A. Chr. Westergaards berømte Trebindsfortælling fra Vestkysten, Klit-Per, en af de betydeligste Ungdomsbøger, der er skrevet paa Dansk, skal nu filmatiseres. Nordisk Film, der i længere Tid har haft Planer i den Retning, har nu af Forfatteren erhvervet Retten til Filmatisering, og der er Udsigt til, at vi i 1949 kan se den raske Fiskergut paa det hvide Lærred.

'Folkeskolen's

Retskrivning

Ud fra den Tankegang, at det er upraktisk for Lærere at have to Slags Retskrivning, en i Skolen og en anden privat, har 'Folkeskolen' bibeholdt Brugen af de store Bogstaver i Navneord. De, der har ønsket det, har dog altid kunnet faa en afvigende Retskrivning respekteret. Saa snart der i Skolen indføres en ny Retskrivning, vil det være naturligt for 'Folkeskolen' samtidig at gaa over til denne.

Folkeskolen nummer 6

februar 1948

For 25 år siden

Rejsegilde på RUC

29. januar var der rejsegilde på 2. etape på Roskilde Universitetscenter. Det drejer sig om 9 bygninger på ialt 12.500 m2. hver af de 9 bygninger skal fra 1. september 1973 være arbejdsplads for 70 studerende.

Statens pædagogiske studiesamling har fået albuerum

Det lyder som et halvt kompagni soldater, når et par træskobærende studerende går hen over det gyngende trægulv i Brødrene Andersens bygning i Lersø Parkallé 101, hvor der tidligere blev syet Tweed-jakker til England. - Vort pædagogiske forskningsbibliotek, der i 1887 oprettedes under navnet Dansk Skolemuseum, er omsider flyttet fra de trange lokaler i Frederiksberg Allé 22. Finansudvalgets Lysholt Hansen - fremtrædende i vor hjemlige biblioteksverden - fortjener tak for sin indsats ved erhvervelsen af det nye lejemål, og institutionens nære beliggenhed til Danmarks Lærerhøjskole og Danmarks pædagogiske Institut giver løfte om intensiveret søgning.

Folkeskolen nummer 7

februar 1973

Powered by Labrador CMS