Skolestatus 2024

Selv om Pernille Koch-Lundorff er begyndt på sin nye skole, har hun indgået en aftale om, at hun fører sine "gamle" elever op til afgangsprøve i år.

"Det har været rart at vide, at jeg var sikret et job”

Pernille Koch-Lundorff slap for at skulle tænke over, om hun ville stå uden indtægt, fordi hendes skole på Lolland nedlægges. En tryghedsaftale har holdt hånden under skolens ansatte. Alligevel tog hun sagen i egen hånd.

Publiceret Senest opdateret

Rygterne om nedlæggelse har hængt over skolen i Horslunde på det nordlige Lolland i en halv snes år. Det afholdt imidlertid ikke lærer Pernille Koch-Lundorff fra at søge job på skolen.

”Jeg har selv gået der fra 0. til 10. klasse, og jeg ville give noget tilbage”, siger hun.

Det blev en kort fornøjelse. Hun begyndte 1. april 2022, og inden året var omme, kom skolen for alvor i spil til at blive nedlagt sammen med Holeby Landsbyordning i kommunens sydlige ende. Det blev anledning til, at de faglige organisationer indgik en tryghedsaftale med byrådet, som sikrer, at medarbejderne på de to skoler kan blive omplaceret.

”Det har været rart at vide, at jeg var sikret et job. Jeg har små børn og kunne nemt være blevet stresset over, om jeg ville have en indtægt. Men vi fik at vide, at vi ikke skulle være bekymrede. Der ville være job til os, og vi ville blive hørt om vores ønsker”, fortæller Pernille Koch-Lundorff.

Som tysklærer forudså hun, at hun ville ende på en stor skole i Nakskov. Det havde hun ikke lyst til.

”Tysklærere er en mangelvare, så jeg ville få mange tysktimer. Jeg vil også gerne undervise i andre fag, så da Maribo Skole søgte en tysklærer til mellemtrinet på afdeling Blæsenborg, øjnede jeg muligheden for at sætte mit eget præg på jobbet”.

Fandt selv et match

Pernille Koch-Lundorff fik stillingen på skolen, som går fra 0. til 6. klasse. Dermed er hun fortsat på en mindre skole.

”Det har givet mig et boost, at jeg fandt et job, som jeg kan se mig selv i, og at skolen har valgt mig, fordi den synes, at mine egenskaber passer ind. Min leder i Horslunde var eminent til at sige, at hvis vi så en stilling, som matchede os, skulle vi søge, for det er bedre, at man selv har været med til at bestemme. Samtidig fik jeg indgået en aftale om, at jeg gør min 9. klasse i Horslunde færdig, så her underviser jeg i tysk og historie hver torsdag”.

Skolen i Horslunde, som nedlægges ved dette skoleårs udløb, har kun få klassetrin tilbage, da de fleste forældre har flyttet deres børn. Flere af Pernille Koch-Lundorffs kolleger har derfor indgået lignende aftaler om at undervise de elever, som bliver til det sidste.

”Det er flot af Lolland Kommune at tilbyde en tryghedsaftale, men det har alligevel været hårdt at se eleverne fordufte, især fordi jeg selv har gået på skolen”, siger Pernille Koch-Lundorff, som har otte elever tilbage i sin 9. klasse. ˟