Debat

Politikere, bliv ved jeres læst, pas jeres arbejde!

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aldrig har politikere blandet sig så minutiøst og meget i den daglige gænge på utallige områder: Folkeskolen, hospitalsvæsenet, daginstitutioner og meget andet.

Aldrig har vi haft så mange visionsløse og humørforladte politikere som i vor tid. Hvor er fyrtårnene blandt jer, der rager op og skuer mod horisonterne og opmuntrende fortæller om, hvilke fremtidsperspektiver I ser ikke blot for nuværende, men i særdeleshed for kommende generationer?

Muligvis rigtig god sammenhæng mellem disse to udsagn?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

For første gang i historien kan den rige del af verden kundgøre: Vore forfædre brugte alle kræfter på fremskaffelse af mad, tøj og husly. Nu har vi opnået mere end rigeligt af det alt sammen.

Om få år dør der i verden flere af overspisning end af sult.

Spørgsmålet er, politikere: Hvad nu? ­Rigeligt af mad, boliger, tøj - et »fedt køkken« udskiftet med »samtalekøkkenet«. Alligevel siger I: Producer mere og hurtigere.

Aldrig har der været så mange rige i menneskets historie - og trods det dyb krise.

Det hænger slet ikke sammen. Almindelige mennesker ved, at den finansielle sektor har dyb krise, men den er ikke vi.

Vi har derimod al for megen stress, tidsnød, åndenød, vi plages af kroniske sygdomme, slås med alkoholproblemer, skilsmisser, ADHD, OCD, depressioner, doping, tyverier, hospitaler så overfyldte, endda på gangene.

Kære politikere, få øjnene op. Stop jeres utidige indblanding i forhold, I ikke kender til. Pas jeres arbejde og sig først noget, når I har opmuntrende visioner at meddele.

Alt imens underviser vi med stor fornøjelse ude i folkeskolen. Det er vi dygtige til. Har mange generationers erfaringer at trække på. Jeg er sikker på, at det samme gælder i alle andre af landets institutioner.

God arbejdslyst!