Anmeldelse

Clic-ado

Clic-ado

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vedkommende indhold, relevant, aktuel baggrundsviden og mange sproglige opgaver. Alt det er samlet i disse seks bøger om franskmanden Marianne, belgieren Jean-Pierre, Paul fra Québec og schweizeren Mathilde, som hver dag mødes i deres fælles webcamunivers, hvor de diskuterer og gennemfører spændende aktioner samtidig med, at deres indbyrdes forhold udvikler sig. På den måde kommer man godt rundt i det frankofone område.

Fakta:

Titel: Clic-ado

ISBN: 9788881488155

Pris: 108 kroner

Sider: 64 sider

Type: Bog med cd

Forlag: Forlaget Åløkke www.alokke.dk

Sproget foregiver ikke at være autentisk. Alligevel indeholder teksterne masser af tidssvarende udtryk og vendinger, der afspejler de fire unges sprog. Sværhedsgraden går fra A1 til B1 i forhold til den europæiske referenceramme med to bøger på hvert niveau. På den måde kan man hvert år i franskforløbet vende tilbage til de fire venner. Til hver bog hører en cd med teksterne indtalt på en dejlig levende måde.

Gloseringen er fransk-fransk, men eleverne bør også bruge deres fransk-danske ordbog. Layoutet er overskueligt og indbydende. Opgaverne er lagt ind rundt om i teksten. Det er lidt overraskende, men man vænner sig hurtigt til det. Opgaverne tager fint udgangspunkt i teksterne og kommer rundt om rigtig mange yderst relevante emner. Mange af dem træner naturligvis grammatik, men der er også opgaver om sprogbrug i bred forstand, for eksempel idiomatiske udtryk, lydord, forkortelser og sproglige forskelle mellem fransk i Frankrig, Belgien, Québec og schweizerfransk. For at få mest ud af opgaverne bør læreren dog ofte forberede sine elever på de emner, som opgaverne omhandler.

Eneste alvorlige minus er, at der, mens jeg læste materialet, ingenting var på den hjemmeside, der henvises til.