Debat

Valget er vigtigt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fogh-regeringen har sendt Danmark i krig.

Når Danmark deltager i USAs besættelse af Irak, er det under påskud af, at den irakiske diktator Saddam Hussein havde masseødelæggelsesvåben. Men irakerne havde ikke nogen masseødelæggelsesvåben. Det var ren propaganda. Hele grundlaget for krigen var og er ulovligt og i modstrid med folkeretten.

Indtil nu er over 100.000 irakere slået ihjel på grund af besættelsen. Derudover er arbejdsløsheden i Irak steget katastrofalt, og de religiøse modsætninger er skærpet. Besættelsestropperne overtræder jævnligt menneskerettighederne, som det blandt andet er sket i Abu Greif-fængslet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Fogh-regeringen prøver fortsat at bilde os ind, at vi kun er i Irak for at hjælpe irakerne. Men vi ved godt, at krigen reelt handler om magt over olien.

Stop den danske krigsdeltagelse og kræv de danske soldater ud af Irak.

Fogh-regeringens skattestop har udsat kommuner og amter for et voldsomt nedskæringspres. På skoleområdet er der kommet højere klassekvotienter og færre penge per elev til at løse stadig flere opgaver. Samtidig sætter regeringen med sit test-hysteri hele folkeskolelovens skolesyn under pres.

Danmark er et af verdens rigeste lande. Vi er så rige, at vi har foræret Nordsø-olien væk og lader de multinationale selskaber slippe for at betale skat. Alligevel er der under Fogh-regeringen 90.000 fattige børn i Danmark altså børn i familier, som ikke har råd til en ekstraudgift som en ekstra vinterfrakke eller en sommerferietur. Samtidig er der skattelettelser til os med god økonomi, så vi kan købe en ekstra flaske god rødvin.

Kan vi være den prioritering bekendt?

Stem for en ny politik.

Stem på liste Ø Enhedslisten.