Flere resurser til folkeskolen

Skolerne skal ansætte flere, så der er færre elever per lærer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolen skal være et sted, hvor lærerne får den nødvendige efter- og videreuddannelse. Mindst 35 timer om året per lærer. Der skal være tid til at tage sig af den enkelte elev, og eleverne skal have tid til at udvikle deres evner. Det mener Enhedslisten.

En af dens mærkesager er en art arbejdsmiljølov for børn, hvor der fastslås en række minimumsrettigheder for folkeskoleelever: Ret til undervisning svaren-de til det vejledende minimumstimetal, maksimalt 22 elever i klassen og ret til skole-hjem-samtaler.

»Og så skal der være nogle gode fysiske faciliteter til undervisning, men også kantiner. Det er, som om man i flere år har glemt, at børn også skal have noget at spise, hvis de skal kunne lære noget og have det godt«, siger listens gruppeformand Line Barfod.

Man vil desuden give langt større resurser til folkeskolen, og renovering af skolebygningerne kan være med til at afhjælpe arbejdsløshedsproblemer blandt bygningsarbejdere.

Der er brug for nytænkning, og Line Barfod efterlyser bedre muligheder for, at lokalsamfundet kan sætte præg på den lokale folkeskole.

»Hvis man giver folk i lokalsamfundet en mulighed for sammen at finde nogle løsninger for, hvordan man får en bedre folkeskole, så synes jeg, man skal gøre det«, siger hun.

I det hele taget skal der ansættes langt flere i folkeskolen, så der er færre elever per lærer.

Line Barfod bakker fuldt op om folkeskolens nuværende formålsparagraf, men hun mener, at det vigtigste for folkeskolen er grundloven.

»Det er helt fundamentalt at sikre alle børn i Danmark en gratis skolegang, som der står i grundloven Derudover er det vigtigt at have en formålsparagraf, der sikrer, at børnene lærer de demokratiske værdier«, siger hun.