Elever skal være hele mennesker

Skolen skal være et sted, hvor der er et godt arbejdsmiljø og indlæringsmiljø

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Læseundervisningen skal styrkes i de små klasser, men samtidig er det vigtigt, at skolen påtager sig at uddanne eleverne til hele mennesker.

Det vil formanden for Socialistisk Folkeparti, Holger K. Nielsen, i hvert fald arbejde for de kommende år.

»Børn skal udvikles til hele mennesker, der kan samarbejde og har kreative evner. Den del må ikke drukne i debatten om disciplin og faglighed«, siger han.

Socialistisk Folkeparti støtter folkeskolens formålsparagraf, som den ser ud i dag.

Hvis Socialistisk Folkepartis formand selv kunne bestemme, hvordan skolen ser ud i fremtiden, ville han fokusere meget på skolernes fysiske rammer.

»Skolen skal være et sted, hvor der er et godt arbejdsmiljø og indlæringsmiljø. Men også et sted, hvor der er flere muligheder for mere fleksible undervisningsformer og pædagogiske metoder, end tilfældet er nu. Mange steder er de fysiske rammer baseret på, at det er klasseundervisning. Det er nødvendigt med en gennemgribende renovering for at skabe bedre pædagogiske forudsætninger men også et bedre arbejdsmiljø eksempelvis ved at have kantiner på alle skoler«.

Han mener også, at der bør bruges penge på undervisningsmaterialer.

Socialistisk Folkeparti var i 1993 med til at indgå folkeskoleforliget. I 2002 ændrede Socialdemokraterne, Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti en række ting, som Socialistisk Folkeparti ikke kunne være med til.

»Det har efter min mening klart betydet en forkert drejning af folkeskolepolitikken. I dag er der en diskussion om, at Fogh vil gøre op med rundbordspædagogikken, og en diskussion, der handler om større faglighed og test som løsningen på alle problemer. Det er ærgerligt, men hvis man ikke kan stå inde for det, de andre vil, så må man jo kæmpe imod udenfor«.