Debat

Offensiv mediepolitik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En artsfælle fra 'Guds land' (læs Lolland) giver i Folkeskolen udtryk for at floves over den igangsatte mediekampagne, hvis formål er flerstrengede. Forskellige forhold bringes frem, men her skal blot henvises til kampagnens kostpris samt det foreslåede billige alternativ til lærerne om at tage på selvværdskursus med en navngiven kursusleder. Jeg skal på ingen måde underkende kursets indhold eller 'effekten' af selvsamme kursus, men i denne komplekse verden skal mange tiltag tages samtidigt for at få tegnet det rigtige positive billede af dagens dygtige og meget engagerede lærer. Derfor er det et både-og, intet tiltag kan stå alene, hvorfor de 'helt store public relation-kanoner' skal køres i stilling. Personligt har jeg i årevis savnet en offensiv mediepolitik fra foreningens side, idet DLF har fremstået på en defensiv måde, hvor man altid har skullet 'forsvare' sig. Både formanden og pædagogisk udvalg har gentagne gange prøvet at få debatten ind i et positivt og fremadrettet lys, men sagligheden har nærmest fremstået som noget, der talte imod lærerstanden og det negative billede af skolen, og læreren har været dominerende. Dette billede kunne man beslutte at lade stå, men en ansvarlig fagforening skal varetage medlemmernes interesser, og her har DLF efter min mening været ansvarlig og strategisk klog med den igangsatte kampagne. Selve kampagnen har jeg ingen mening om på nuværende tidspunkt, dels fordi den lige er gået i gang, dels fordi jeg ikke er målgruppen. Målgruppen er forældre og potentielle forældre, og disse ønsker altså ikke alt for selvhøjtidelige lærere, skulle jeg hilse at sige, hvorfor det er helt fint med kampagnens lille smil på læben! Kostprisen er sikkert mange penge, men den er jeg egentlig ligeglad med, da en offensiv politik koster penge, og det betaler jeg gerne for!

Bjarne Danielsen

Brande

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS