Debat

Krav til Overenskomst 99

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

1. Lærernes efterslæb på 20 procent skal dækkes ind.

2. Politikerne skal have samme vilkår som borgerne, så kløften midnskes, og der atter opnås en gensidig forståelse.

Det vil sige:

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

- Pension udbetales først ved pensionering efter gældende kriterier, også for de folkevalgte!

- Ventepenge og pension modregnes efter gældende regler for alle.

- Gratis transport og andre privilegier ophører med fratrædelse fra 'jobbet'

- Vederlag, som er løn, defineres som sådan og falder ind under almindelig lovgivning for det offentlige på området.

- Politikernes løn skal i disse nedskæringstider ikke længere være et årligt 'tagselvbord' på ti procents stigninger, men skal følge den offentligt ansattes stigningsprocent eller mangel på samme!

Man skal betænke, at hvis vi følges ad, så får politikerne stadigvæk i kroner det dobbelte af en offentlig lønmodtager, hver gang der gives lønstigninger!

3. Al arbejde efter klokken 17 betales 200 procent.

4. Transport anden gang samme dag til arbejdspladsen dækkes 100 procent for afholdte udgifter, og den brugte tid omregnes som arbejdstid (efter klokken 17/200 procent).

5. Lejrskoler betales med 24 timer og ikke som nu med 14.

Jeg har aldrig oplevet en lejrskole, hvor arbejdsdagen endte før klokken 24 og begyndte senere end klokken 05.

Vi vil ikke længere selv betale for at arbejde!

6. Ved arbejdsskade skal Kommunernes Arbejdsskadeforsikring holde den tilskadekomne skadesløs. Det vil sige, at ødelagt tøj, briller, tænder og så videre samt smertestillende medicin og behandling, svie og smerte skal erlægges i kontanter.

Som det er i dag, får den tilskadekomne kun dækning af helbredende behandling og invaliditet i meget begrænset omfang og ikke uden stort besvær.

Det er uacceptabelt og en uværdig behandling af de offentligt ansatte.

7. Der skal bevilges kurser til efteruddannelse.

Som det er i dag, tildeles der alt for få timer, så 90 procent af lærerne ikke kan få en tiltrængt opfriskning og ajourføring.

Kurser skal også dække hjemmelæsning (lektier).

8. Det er uacceptabelt, at vores arbejdsgivere nedgør og mistænkeliggør de offentligt ansatte via deres lette adgang til medierne.

Der tænkes her specielt på Evan Jensens udokumenterede påstand om, at alle over 50 år er udbrændte, på Ole Vig Jensens 'halve vind', der går ud på, at danske folkeskolelærere arbejder mindre end andre i Europa. Der er ingen grund til vide-re opremsning. Budskabet børvære klart nok. En opfordring til de folkevalgte, specielt Kommunernes Landsforening og undervisningsministeren om at optræde fair, anstændigt og demokratisk.

Sven Sonnenberg

Spjellerup-Smerup Skole