Uskolet

Massivt pres på minister for at lempe kravene til årets fastelavn

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere, skoleledere, forældre og støttepartier lægger nu pres på regeringen forud for dette års fastelavnsarrangementer. Selv om coronarestriktionerne er væk, har eleverne nemlig været så hårdt ramt af nedlukninger, aflysninger og sygdom, at det ifølge initiativtagerne vil være det eneste rigtige at reducere antallet af udfordringer, som eleverne præsenteres for ved skolernes tøndeslagninger.

Ministeren har hidtil understreget, at det er hendes mål, at fastelavn gennemføres så normalt som muligt, men det møder altså kritik.

"Mange er helt ude af træning med at slå på en fysisk tønde", hedder det, "og sådan en kæmpe fastelavnsbolle med creme og glasur og syltetøj er altså alt for overvældende efter så lang en periode med udelukkende surdejsbrød - vi er simpelthen nødt til at sænke ambitionsniveauet".

Forældre, der har benyttet isolationen til at kreere formfuldendte Ternet Ninja-kostumer, er splittede i spørgsmålet.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.