Uskolet

Chokrapport: Privatskoler kan også have problemer

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når folkeskolen kritiseres, går privatskoler som regel fri. Men en ny rapport afslører, at der faktisk også kan være problemer på privatskoler.

»Åh altså, dagen startede med, at jeg spildte cortado ud over min guld-MacBook«, lyder det fra en pelsklædt privatansat. »Kort efter var jeg nødt til at give en 5.-klasseelev et sølle 10-tal, fordi hun havde prioriteret at spille violin for sin professorfars Mensa-venner i stedet for at koncentrere sig om sin opgave om fransk poststrukturalisme. Senere fik jeg myoser af krearummets nye designersofa, og hvis jeg skal nå flyet til kursusopholdet i Dubai, så er jeg nødt til at aflyse min massagetid, men må man brokke sig? Næh nej, det er da sandelig kun dem ude på folkeskolerne, der må det«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.