Undervisning på Nationalmuseet

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når Nationalmuseet fra den 9. februar udstiller Albert Eckhouts portrætter fra Brasilien, er der også arrangeret undervisning for skolebørn. Undervisningen, der er fra 4. klassetrin, er en vekselvirkning mellem dramateknikker, skitsetegning og dialog.

Hollandske Albert Eckhouts mere en 350 år gamle malerier fra Brasilien viser landskaber, planter, dyr og folketyper fra den nye verden. De kan for eksempel bruges som indgang til at tale om, hvordan ikke-europæere blev opfattet i 1600-tallets Europa, elevernes egne forestillinger om vildt/civiliseret og koloniseringen.

Fra midten af februar kan man få elevhæfter og lærervejledninger fra museets undervisningscenter. Skriv til uvcentret@natmus.dk. Malerierne kan ses på www.natmus.dk fra starten af måneden. Undervisning på museet kan bestilles på telefon 3347 3838, eller man kan skrive en e-mail til Undervisningscentret.