Tragiske skæbner og katastrofer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

hører ikke kun til i udviklingslandene. Den 11. september kom den erkendelse som et chok for den amerikanske befolkning, der har vænnet sig til at tro, at intet ondt udefra kan ramme Guds eget land.

Jyllands-Posten har udgivet en særavis om de første 100 dage efter, og der er nu også kommet et site www.jp.dk/100dagemed artikler, links, billeder og videoklip. En fremragende materialesamling, som også indeholder en række opgaver til 8.-9. klassetrin.

En af opgaverne går ud på at beskrive, præcis hvad man selv lavede, og hvordan man oplevede katastrofen den 11. september. Der ligger allerede beretninger fra hele verden fra mennesker, der beskriver deres reaktioner og tanker. Det er let og underholdende at læse, også for børn, og den nuancerede og personlige indsigt, man kan få ved at høre helt almindelige mennesker fra alle verdens hjørner berette, føjer nye dimensioner til egne oplevelser og erindringer.

Denne uges NETopNU er skrevet af Hjørdis Beier