Flittige avislæsere

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Politikerne er ekstra flittige avislæsere for tiden. For medierne er det eneste sted, hvor de kan følge med i, hvad der egentlig sker på Christiansborg og i ministerierne.

'Vi arbejder i et kæmpe tomrum lige nu. Vi mangler et lovprogram, så vi læser meget aviser lige nu. Det ser ud, som om det er dér, vi skal orienteres', siger Marianne Jelved, uddannelsespolitisk ordfører for Det Radikale Venstre.

'Det er bare elendigt. Men det er åbenbart den nye regerings mediestrategi. De melder noget ud, som de tror, der er folkelig forståelse for, og så ser de på stemningen. Bagefter kan de så bare sige, at det er oppositionens skyld, at det ikke bliver til noget'.

Louise Frevert, uddannelsespolitisk ordfører hos Dansk Folkeparti, mener, at det efterhånden er 'enerverende at skulle tage fornuftig og konkret stilling til forskellige emner, når man overhovedet ikke er klædt på til det'.

'Vi fremstår som måbende tåber, fordi vi ikke har fået forelagt nogle forslag eller materialer. Alle holder kortene tæt ind til kroppen indtil slutningen af januar, tror jeg. Men hvis regeringen forventer, at vi skal være parlamentarisk grundlag, så må de give os nogle materialer inden, så vi har noget at forholde os til', siger Louise Frevert.

hela