Debat

Duel med egen skygge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Godt og vel inde i det nye år og still going strong. Selvfølgelig er det Vagn Madsen fra Brønderslev, jeg hentyder til. Som en boksekamp sat til et uvist antal omgange (måske mest i duel med egen skygge), trivielle og kedelige. Det er helt uforståeligt for mig, at Folkeskolens redaktør ikke krydser armene og stopper dette scenarie. Lige så uforståeligt er det, at hr. Madsen bliver siddende på sit kontor og belemrer os med den samme smøre uge efter uge i stedet for at hjemsøge landets lærerværelser med sit budskab. Det er sikkert nok mere omkostningsfrit at sidde derhjemme og lade galden flyde. Men hvor forfriskende ville det ikke være, hvis Madsen ændrede stil og tog de øretæver, det uvægerligt ville give. Der er vel altid en mulighed for flugt, hvis det skulle blive for overhedt. Lærerne er et roligt folkefærd, der ikke kaster med hverken æg, bananer eller kaffekopper. Altså ud i marken, Madsen, og giv os derefter et referat af dit korstog.

Lad mig tilføje, at jeg nu er blevet overbevist. Vagn Madsen er ikke en fiktion, men et menneske af kød og blod, der seriøst bør overveje mit forslag om en landsturne.

Det sidste nye: Offentliggørelse af skolernes karakterer. Jamen, det er da ren gourmet for Madsen. Endelig et tiltag, som lyser op for en person, der ser det meste af det nye i vor skole som værende kulsort.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vagn Madsen vil bare ikke følge med tiden, og var han født 40 år tidligere, havde de talrige læserbreve fra hans hånd uden tvivl forfægtet brugen af tavle og griffel.

Søren Kruse

Hundested