Den store lusejagt

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Både lærere, børn og forældre er trætte af lus. Derfor er der 'Store af-lusedag' torsdag den 31. januar. Det er en landsdækkende aktion for solidarisk at fjerne lus samtidig og undgå den evindelige gensmitte og gentagne anvendelser af skrappe lusemidler med tvivlsom effekt.

Initiativtagerne opfordrer til følgende fremgangsmåde: Tjek dine børn for lus med en 'Bug Buster'-tættekam fra apoteket i nyvasket hår med hårbalsam. Drivvåde lus bevæger sig ikke. Tør tættekammen af i køkkenrulle, så du kan se, om der er lus. Når du har været igennem hele håret, vil der kun være luseæg og tomme æggeskaller tilbage. De sidder kittet fast til håret. Derfor skal man kæmme håret hver fjerde dag de næste to uger, hvis der er fundet lus. Det er her, æggene kan klækkes.

Selvom du anvender et lusemiddel, bør du altid tjekke efter med tættekam. De kemiske insektmidler er ikke længere tilstrækkeligt effektive, og risikoen er stor, for at lus eller æg overlever.