Den retfærdige harme

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Indimellem er en historie, der vækker indignation og retfærdig harme, på sin plads.

Det kan være en øjeåbner og en igangsætter.

Motivationen for at vide mere, forstå mere og eventuelt finde ud af, hvordan man kan være med til at løse et problem, bliver vakt.

Sådan er historien om Bahati.

Da Bahati var seks år, blev hun voldtaget af sin far. En heksedoktor havde fortalt faren, at han ville blive kureret mod aids, hvis han gik i seng med en jomfru.

Historien er fra Tanzania, og man kan læse mere om hiv og aids i Afrika på Danidas undervisningsside www.u-web.dk/ og måske blive en lille smule klogere på, hvad der driver mennesker til at begå sådanne uhyrligheder.

Siden signalerer i layout og opsætning, at målgruppen er 3.-6. klasse, men tekstmateriale og opgaver er af en sværhedsgrad, som vil volde problemer for mange elever i overbygningen. Men bliver det formidlet og hjulpet på vej af en god lærer, kan det absolut bruges. Anvendelsesmulighederne ville dog øges betragteligt ved en bedre pædagogisk tilrettelæggelse.