Debat

Absolutte og relative standpunkter

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Her gik jeg og troede, at folkeskolen hverken gav sig af med eksamen (med dumpemulighed), karaktergivning eller begrebet eksaminator. Har jeg taget fejl?

På en privatskole oplevede jeg engang forældre foreslå, at de enkelte fags gennemsnit blev anført ved siden af elevens standpunkt. Så kunne man bedre holde øje med, om de forskellige fag gik frem eller tilbage!

I Undervisningsministeriet kunne man fortælle mig, at det var ulovligt, og at man skelnede mellem standpunkter givet af læreren til daglig, hvor der tilstræbes et gennemsnit på 8 for de enkelte fag (relativ standpunktsgivning). Til afgangsprøver, hvor der er en fremmed bedømmer involveret, fjerner man dette hensyn og giver såkaldte absolutte standpunkter uden skelen til nogen former for gennemsnit.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mogens Bender

Vipperød