Sydslesvig og Grønland får nye kontaktpersoner

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Det her vil jeg bruge hårdt og brutalt i åben kamp med medlemmerne af forretningsudvalget, når de kan finde tid til at servicere enkeltkredse på den måde'. Så kontant var Anders Bondo Christensens kommentar til forretningsudvalgets indstilling om, at Sydslesvigs Lærerforening fremover skal have Karsten Holst som kontakt i hovedstyrelsen, og at Grønlands lærerforening, Imak, fremover skal have Jon Kowalczyk som kontaktperson.

Per Sand Pedersen fulgte op med, at det var 'flot', at man i forretningsudvalget prioriterer på den måde, når man i øvrigt har så travlt, og Lotte Lange kunne ikke forstå, at der skulle 'serviceres ekstra'.

Baggrunden for uenigheden er, at Anders Balle har forladt hovedstyrelsen, og at han hidtil har repræsenteret de to medlemsgrupper. Foreningens vedtægter giver områder, der ikke er direkte repræsenteret i hovedstyrelsen, ret til at pege på et medlem, som man ønsker som kontaktperson, og det er sædvane, at hovedstyrelsen følger ønsket.

'Jeg sætter ikke spørgsmålstegn ved, at man kan gøre det her, men historikken i det her er, at Mikkel Michelsen og jeg var politisk hamrende uenige, og at han repræsenterede Sydslesvig', sagde Anders Bondo.

(Mikkel Michelsen var medlem af hovedstyrelsen i 14 år og repræsenterede Sydslesvig og Grønland det meste af den periode. Han var - ligesom Anders Bondo - valgt i Sønderjylland. Redaktionen.)

Stig Andersen fandt det uheldigt, at man pludselig ville lave om på sædvanlig praksis, og mente, at problemstillingen måtte tages op i forbindelse med ændringer af vedtægterne, hvis der lå noget uhensigtsmæssigt i ordningen.

De to forretningsudvalgsmedlemmer blev valgt som kontaktpersoner uden afstemning.