Studietur til Bruxelles og Paris

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En enig hovedstyrelse besluttede i november at gennemføre en fælles tur til Bruxelles og Paris for at møde nøglemedarbejdere i EU og OECD og for at studere EU-systemets indflydelse på det danske uddannelses- og arbejdsmarkedsområde og OECD's løbende påvirkning af debatten og de politiske initiativer på de samme områder.

Man skal desuden besøge Unesco og mødes med repræsentanter for den europæiske fagbevægelse, EFS, og lærernes verdensorganisation, Education International.

Beslutningen om studiebesøget har fået Sønderjyllands Amtskreds til at sende et kritisk brev, som hovedstyrelsen behandlede på sit møde i sidste uge.

'Det er udmærket, at vi skal af sted, jeg har selv stemt for', sagde Peter Hess-Nielsen, men han ville nu - som sønderjyderne - godt have at vide, hvad målsætningen er, og hvordan turen bliver evalueret. 'Hvad skal vi, og hvad skal vi fortælle dem?', spurgte han.

'En enig hovedstyrelse har besluttet turen, der bliver fundet relevante baggrundspapirer frem, programmet er ved at blive aftalt, og der er datosat en dag i februar, hvor vi skal forberede os i fællesskab', svarede næstformand Stig Andersen.

Jan Trojaborg mindede om, at DLF formodentlig er den sidste faglige organisation, der besøger EU, og han fortalte, at han selv som formand for Københavns Lærerforening tidligere har været i Bruxelles og Paris på en studietur med Dus.

'Det lærte vi meget af. Det er ligesom med skolebesøg. Man kan læse en skoles pjece, man kan gå ind på skolens hjemmeside, men det er noget helt andet selv at besøge stedet og tale med elever og ansatte', sagde han og beklagede den noget ubehagelige undertone i brevet fra Sønderjylland.

'Så skulle du have set første udkast til brevet', sagde Per Sand Pedersen.

Anders Bondo mente, at studieturen handler om at komme på forkant med den internationale udvikling, og Lotte Lange sagde, at hun opfattede turen som en indledning til arbejdet:

'Ting bliver meget nemmere, når man selv har været der'.

'Jeg er grundlæggende enig med Lotte', sagde Henrik Billehøj. Til Peter Hess svarede han, at det var overambitiøst at tro, at hovedstyrelsen var klædt godt nok på til at komme ned og belære folkene i EU.

'Jamen, jeg tager da min del af ansvaret, jeg har jo stemt for', svarede Peter Hess-Nielsen.