Debat

Åbent brev til DLF's formand

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mange lærere har sikkert med interesse hørt statsministerens visioner for det danske samfund og IT i fremtiden. Disse luftede Poul Nyrup som bekendt i sin tale til nationen nytårsdag, og han gentog dem tilmed i tv-udsendelsen 'Profilen' dagen efter.

Enhver lærer i folkeskolen ved, at de fleste kommuner halter meget bagud på IT-området. Der mangler maskiner, uddannelse og så videre i en sådan grad, at vi ganske enkelt ikke kan opfylde kravene i folkeskoleloven. Ja, man kunne også nævne, at rigtig mange lærere selv har måttet skaffe sig det nødvendige udstyr, så de kan arbejde kvalificeret hjemme. Der er simpelthen ikke nok lærerarbejdspladser på skolerne.

Vort spørgsmål til DLF's formand er derfor i al sin enkelhed: For at statsministerens udsagn ikke skal stå alene og ligne et af de sædvanlige gratis politikerløfter, har du og/eller foreningen offentligt fulgt op på de gyldne løfter og visionære udsagn og i så fald hvor og hvornår?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Ole Mathiesen og Annemette Barsøe

Virum Skole

Svar

Jeg er enig med jer i, at der er langt mellem statsministerens vision og skolernes virkelighed. Men reelt er IT-området i skolen et af de felter, hvor mange kommuner satser ambitiøst. Nogle steder endda i så høj grad, at det går ud over ressourcerne til andre vigtige områder. Ydermere bevilgede Folketinget sidste år 340 millioner kroner til IT i folkeskolen. På den baggrund er det svært at hænge statsministerens udsagn ud som et af de sædvanlige tomme politikerløfter. Jeg skal gøre mit til, at statsministeren bliver holdt fast på sin vision. Men for mig er den vigtigste dagsorden at fastholde Folketingets ansvar for en fælles national folkeskole, så der kan blive sat en stopklods i over for discountkommunernes manglende satsning på folkeskolen.

Anni Herfort

formand for DLF