Ny international konsulent

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tore Asmussen er ansat i Danmarks Lærerforening som ny international konsulent. Han afløser Claus Stahelin, der døde i juli sidste år.

Tore Asmussen er uddannet cand.scient. i geografi og internationale udviklingsstudier. Han kommer fra en stilling dels i det svenske Danida (Sida) og dels i FN's Befolkningsfond, hvor han de seneste tre år har arbejdet og boet i Malawi sammen med sin familie.

Han har blandt andet deltaget i det forberedende arbejde med at indføre seksualundervisning på de højere klassetrin i folkeskolen i Malawi og har i den forbindelse arbejdet meget sammen med lærerne og landets undervisningsministerium. Hans arbejde har også omfattet opgaver som økonomistyring og koordinering af alle donorfinansierede aktiviteter på uddannelses- og ungdomsområdet i Malawi.

Som international konsulent i Lærerforeningen skal han primært arbejde med foreningens udviklingsprojekter i Den Tredje Verden - aktuelt Kenya og Tanzania. Han skal assistere i projekterne, overvåge udførelsen og deltage i videreuddannelsen af medarbejderne.

Foreningens arbejde i ILO og Unesco kommer også til at høre til hans område.