Kommunale tanker

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jørn Geisler Jessen fra Græsted vandt Folkeskolens konkurrence om at komme ind i det nye årtusind med arbejdsgiveren ved at afsløre, at KL's formand har et spejl i hånden. Præmien er dog ikke et besøg i Kommunernes Landsforening, men et weekendophold for to på en af DLF's ejendomme.

Med i opløbet var Bo Tryggedsson fra Odense, der forklarer, at han har valgt at 'udfylde' taleboblerne med, 'hvad Anker Boye reelt sagde i sin tale på DLF's kongres'. Derfor er boblerne helt tomme! Tryggedsson har vundet Cervantes' 'Don Quijote'.

Også Ejlif Kristensen fra Ans mener, at borgmesteren i sin højre hånd skjulte et spejl. Den løsning takserer redaktionen til Homers 'Illiaden'.

Lene Schaal fra Egå så derimod på mandens hånd og ansigtudtryk, at staklen har fået sprængt en finger af. Den iagttagelse præmieres med Poul Malmkjærs 'Den sjove, den flove og den virk'ligt grove'.

I den store stak af løsninger blev der udtrukket endnu en vinder fra Odense. Niels Gertsen Pedersen mener - som mange andre - at talen handlede om at sætte kvaliteten op, sætte 100.000 flere elever ind og ikke give flere penge. Den forklaring præmieres med KL-gyseren 'Løn- og Personalepolitikken på spring til år 2000'. Vinderne har fået direkte besked.

Er der nogen her, der kan læse spejlskrift?

Ordet er så langt ...

Men jeg forstår kun så lidt af det!

Set i mit lille håndbakspejl

er skriften på væggen

omvendt klar tale

Vi er langtfra langt fra hinanden vel?

Skyggespil kan udmærket være venstrehåndsarbejde

Pas på det

ulovlige nytårsfyrværkeri! Se, hvordan det gik mig!

Jeg havde fået fat i et ordentligt kanonslag ...

... men skulle nok have nøjedes med et, der var lidt mindre!