John Cederstrøm

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Seminarielektor John Cederstrøm er efter længere tids sygdom død. Først meget sent i det alvorlige sygdomsforløb måtte John erkende, at det ikke længere var muligt for ham at blive ved med det, som altid har stået meget centralt i hans liv: virksomheden som forsker, forfatter, lærer og foredragsholder.

John har gennem sit virke i og for folkeskolen og læreruddannelsen på sin egen rolige og eftertænksomme måde bidraget både i skrift og i tale til menneskers udvikling gennem refleksion og kritisk stillingtagen. Hans meget store indsigt i og evne til at formidle og omsætte i praksis endog særdeles vanskeligt tilgængeligt materiale var altid til stor inspiration og gavn for lærere i skolen, lærerstuderende og ikke mindst kolleger i seminarieverdenen. Som kollega og som studerende skulle man stå på tæer, når man diskuterede pædagogik med John, men det var et karaktertræk hos ham, at han i diskussionen altid var mere optaget af at vinde ny indsigt end af at få ret.

Mange lærerstuderende på Vordingborg Statsseminarium har haft glæde af Johns store engagement i deres uddannelse, og vi ved, at adskillige lærere i den danske folkeskole i Johns ånd vil se det som en opgave til stadighed at gøre skolen bedre, både for børnenes skyld og for det samfund, vi alle er en del af.

Det føles som et stort savn, at Johns alt for tidlige død nu sætter en stopper for hans virke.

Æret være hans minde.

Gert Fosgerau

seminarierektor

Vordingborg Seminarium