Broløb skal gøre LC kendt

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis man spørger en tilfældig folkeskole-, efterskole, VUC- eller AMU-center-lærer, hvad LC er, vil man højst sandsynligt få et noget tåget svar. Sådan skal det ikke længere være efter pinsen år 2000, mener medlem af forretningsudvalget i Lærernes Centralorganisation (LC), formand for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg.

Han er nemlig overbevist om, at mange tusinde lærere foruden ham selv har meldt sig til at løbe, cykle eller rulle over Øresundsbroen i pinsedagene, og det er så hans ide, at når de kommer trætte i land på Skånesiden, så kan de hvile benene og læske ganen i et LC-telt.

'Da jeg deltog i Det Store Broløb over Storebælt i 1998, noterede jeg mig, at en række fremsynede organisationer havde opstillet telte til deres medlemmer. Og det synes jeg kunne være en god måde at anvende nogle af LC's mange likvide midler på', sagde Jan Trojaborg ved LC's repræsentantskabsmøde forleden.

Det er nu op til forretningsudvalget, om ideen skal blive virkelighed.