Tag med kronprinsen på slædetur

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danske skoleelever vil kunne gå på Internettet og følge med i oplevelserne på isen, når kronprins Frederik og hans fem rejsefæller om kort tid begiver sig ud på den 3.500 kilometer lange ekspedition hen over Nordgrønland.

Det har været en betingelse fra hoffet, at der i forbindelse med kronprins Frederiks deltagelse i turen blev udarbejdet et alment undervisningsmateriale om Grønland. Så med økonomisk støtte fra Undervisningsministeriet har forlaget Skolemedi@ lavet en hjemmeside, der har elever fra 5. til 10. klasse som målgruppe.

Hjemmesiden handler ikke kun om Sirius-ekspeditionen. Eleverne kan blandt andet læse om Grønlands historie set fra grønlændernes synspunkt, de kan arbejde med plante- og dyreliv, de kan læse om myter, oplevelser og sange, de kan se, hvordan man bygger en hundeslæde, og de kan følge i fodsporet på et par af kronprinsens forgængere, nemlig opdagelsesrejsende Knud Rasmussen og Peter Freuchen. Eleverne kan også få et indtryk af, hvad børnene laver i en af verdens nordligste byer. Det vil elever fra skolen i Qaanaaq løbende skrive om.

Undervisningsmaterialet svarer til omkring 1.000 A4-sider og kan bruges i fagene geografi, biologi, historie, dansk, billedkunst, kristendomskundskab og sløjd. Det kræver dog, at skolen køber sig til et password. Det koster 1.500 kroner. Til gengæld følger der en udførlig lærervejledning med i prisen.

Man kan bestille et password på adressen www.skolemedia.dk, hvor man også kan læse en introduktion til materialet.