Seminarium må lukke sin svømmehal

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siden 1948 har utallige lærerstuderende uddannet sig til svømmelærere i svømmehallen på Vordingborg Statsseminarium. Endnu flere har bare boltret sig i vandet, når de har haft fri for undervisningen.

Men til juni er det slut. Undervisningsministeriet vil ikke ofre de ni millioner kroner, det koster at renovere bygning og vandbehandlingsanlæg. Det er for mange penge i forhold til de 25-30 studerende, der uddanner sig til svømmelærere om året. Så efter 52 års aktiv tjeneste bliver svømmehallen nedlagt.

'Vi har lavet en aftale med byens anden svømmehal, så fremover må de studerende gå eller cykle en kilometer for at komme til undervisning. Det skal de nok klare. Men de vil ikke længere uden videre kunne tage sig en svømmetur uden for studietiden, hvilket ellers har været en historisk betinget mulighed', siger rektor Gert Fosgerau.

Svømmehallen er den første, der blev bygget i en mindre provinsby. Byggeriet begyndte som et beskæftigelsesprojekt under Anden Verdenskrig, men på grund af manglen på materialer stod den først færdig i 1948.

Powered by Labrador CMS