Debat

en Undskyldning

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære undervisningsminister Christine Antorini!

Som tidligere lærer og gennem 25 år viceskoleinspektør ved Næshøjskolen i Harlev og nu pensionist tillader jeg mig hermed at rette en henvendelse til Dem i anledning af det nye år, der netop er startet.

Efter min opfattelse er hele folkeskolen på spil i øjeblikket, og det finder jeg meget bekymrende.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Folkeskolen er en af de sidste institutioner i vort samfund, der virkelig skaber sammenhængskraft, hvilket der er et meget stort behov for netop nu.

Der skal helt sikkert meget mere til for at redde folkeskolen, men jeg har her et forslag til noget, jeg tror vil være en rigtig god start, nemlig dette: Send en nytårshilsen til samtlige elever, forældre og ansatte i folkeskolen. Nedenfor mit forslag til de to siders indhold.

Forsiden ser således ud:

Undskyld

Kan eventuelt godt pyntes med en blomsterkrans, men bør ellers blot stå helt ren for fortolkning. Bagsiden af kortet kunne lyde således:

Kære elever, forældre og ansatte 
i den danske folkeskole!

Vil I ikke godt hjælpe med til at gøre folkeskolen rigtig god igen? Jeg tror på, at vi sammen kan gøre det, og lad os straks efter nytår gå i gang. På forhånd tak for indsatsen.

Venlig/kærlig hilsen (alt efter eget valg)

undervisningsministeren

Det er min sikre opfattelse, at en sådan nytårshilsen vil virke endog meget positiv i bevarelsen af en god folkeskole, men det er naturligvis helt op til undervisningsministeren, om ovenstående idé kan bruges. Skulle ministeren vælge ikke at bruge idéen, ville det glæde mig at høre, hvad ministeren i så fald agter at gøre for at bevare den måske sidste eller i hvert fald mest sammenhængsskabende institution i vort samfund.

Med ønsket om et godt nytår og et godt folkeskoleår 2014.