Uskolet

Nytårsforsæt: Mange lærere tager en måned uden Aula

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er blevet populært blandt landets lærere at tage årets første måned helt uden at røre Aula. En Aula-fri januar skulle angiveligt betyde, at man får mere energi, sover bedre og arbejder mere effektivt.

»Det væsentlige er at få brudt vanen«, forklarer en lærer. »Mange har svært ved at lægge livsstilen om og få gjort op med en usund Aula-kultur, hvor den digitale platform fylder for meget. Her kan en måned helt uden Aula være en god anledning for lærere, der ønsker at leve mere meningsfuldt. Det sætter fokus på dit forbrug, og du bliver bevidst om, hvor ofte du faktisk er på«.

Læreren understreger, at man ikke må lade sig slå ud, hvis man falder i og i løbet af januar alligevel kommer til at logge på: »Så er det bare med at slukke så hurtigt som muligt og genoptage sin Aula-fri måned«, lyder det opmuntrende.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.

Powered by Labrador CMS