Uskolet

Elev: »Jeg blev aldrig udfordret af avisen«

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Dagspressen har bare ladet mig spytte et middelmådigt discountdebatindlæg ud«.

Sådan skriver en nittenårig studerende, der ærgrer sig over, at aviserne ikke udfordrer unge mennesker, der gerne vil mene noget om uddannelsessystemet.

»Der er slet ikke blevet stillet krav til mig«, fortæller den unge mand.

»Jeg oplevede aldrig, at avisen sagde: 'Det er simpelthen for tyndt, gå hjem og skriv det om'. Tværtimod fik jeg at vide, at det da bare er super fedt med en ung, der brokker sig over, at folkeskolen har gjort ham dum«.

Debatskribenten bedyrer, at han har en IQ på et eller andet og er begavet med en ualmindelig veltalenhed.

»Men sandheden er, at hvis man har det, behøver man ikke at kunne se særligt nuanceret på noget som helst, hvis man gerne vil i avisen«, fortæller debattøren, som ikke engang rigtig gad gøre noget ud af sit indlæg.

»Jeg følte mig slet ikke motiveret. Jeg skrev bare det, jeg vidste, de ville have«.

Uanset hvad har debatindlægget affødt heftig diskussion - en diskussion, den unge mand dog ikke har orket at følge med i, for som han siger:

»Mennesket laver ikke mere end nødvendigt, hvis nødvendigt er godt nok«.

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.