Anne-Mette Winther Christiansen

Ny læreruddannet uddannelsesordfører for Venstre

Uddannelsesordførerne for S, K, R, DF og SF fortsætter, men læreruddannede Anne-Mette Winther Christiansen (V) erstatter Tina Nedergaard, og Enhedslisten og Ny Alliance har også udpeget nye ordførere. Haarder fortsætter som undervisningsminister.

Publiceret Senest opdateret
Malou Aamund
Johanne Schmidt-Nielsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Johanne Schmidt-Nielsen, som skal overtage uddannelsesområdet for Enhedslisten efter Jørgen Arbo-Bæhr, er 23 år og bachelor i socialvidenskab.

Ny Alliances ordfører Malou Aamund, som ligesom Johanne Schmidt-Nielsen er ny i Folketinget, er 38 år og uddannet cand. merc.

Tina Nedergaard, som har været uddannelsesordfører for Venstre siden 2005 bliver erstattet af 41-årige Anne-Mette Winther Christiansen. Anne-Mette Winther Christiansen er uddannet lærer fra Haslev Seminarium og har arbejdet 13 år i folkeskolen - først som lærer og siden som afdelingsleder på Vestre Skole. Hun har siddet i folketinget siden 2005.

"Jeg ønsker mangfoldighed og respekterer forskelligheden i folkeskolen. Derfor gælder det om at finde hver enkelt elevs stærke sider og derefter dyrke, udvide og skabe en succes for eleven", siger hun om folkeskoleområdet på sin hjemmeside.

De øvrige uddannelsesordførere er:

Socialdemokraterne: Christine Antorini

Dansk Folkeparti: Martin Henriksen

SF: Pernille Vigsø Bagge

Konservative: Charlotte Dyremose

Radikale Venstre: Marianne Jelved