I 2015 besluttede den daværende regering, at Evalueringsinstituttet senest i 2017 skulle flytte ind i den tidligere Østre Skole i Holbæk. Men renoveringen af de historiske skolebygninger har trukket ud, og flytningen sker først denne sommer.
I 2015 besluttede den daværende regering, at Evalueringsinstituttet senest i 2017 skulle flytte ind i den tidligere Østre Skole i Holbæk. Men renoveringen af de historiske skolebygninger har trukket ud, og flytningen sker først denne sommer.

Tidligere BUPL-chef i spidsen for Evalueringsinstituttet i Holbæk

Christina Barfoed-Høj afløser Mikkel Haarder som direktør for Danmarks Evalueringsinstitut sidst på året, efter at instituttet er flyttet til den nyrenoverede, tidligere Østre Skole i Holbæk.

Publiceret

Mikkel Haarder har stået i spidsen for Danmarks Evalueringsinstitut (Eva) siden 2013. Han er åremålsansat, og kontrakten udløber i år. Han efterfølges 1. december (rettet 1/7 kl. 19, red.) af Christina Barfoed-Høj på det nyindrettede direktør-kontor i Holbæk. Evalueringsinstituttet flytter 1. august, fire år senere end planlagt, fra Østerbro i København til Holbæk.

Christina Barfoed-Høj (51) kommer fra en stilling som vicedirektør i BUPL. Hun har mangeårig erfaring som chef i flere ministerier, hvor hun har beskæftiget sig med børn og uddannelse, med fokus på bl.a. dagtilbud og international uddannelsespolitik. Christina Barfoed-Høj er uddannet cand.scient.adm. fra Roskilde Universitet.

"Eva varetager opgaver, som er vigtige for udviklingen af landets dagtilbud, skoler og uddannelser, og Christina kommer med det helt rigtige match af erfaring, kompetencer og netværk til at kunne fortsætte, videreudvikle og styrke Evas rolle. Eva står foran en spændende og udfordrende tid, hvor vi både skal finde os til rette i Holbæk og have udtænkt, formuleret og implementeret en ny strategi - uden at tabe flyvehøjde. Jeg er sikker på, at Christina er den rette til at stå i spidsen for det arbejde", siger bestyrelsesformand Else Sommer i en pressemeddelelse.

Danmarks Evalueringsinstitut blev etableret i 1999, da Margrethe Vestager var undervisningsminister med det formål producere viden, der kan forbedre skole og uddannelse. 

"Eva har en stor og betydende rolle, når der skal skabes god og anvendelig viden om dagtilbud, skole og uddannelser til politikere og praktikere. Det er den nuværende direktørs, ledelses og medarbejderes store fortjeneste. Jeg vil glæde mig til sammen med bestyrelsen at stå i spidsen for den fortsatte udvikling af Eva, hvor en ny strategi skal udvikles og realiseres. Jeg ser i den forbindelse også frem til at være i tæt dialog om vidensbehov mv. med de mange samarbejdspartnere, politikere og praktikere, der er på området. Der er fortsat mange ubesvarede spørgsmål og udfordringer på dagtilbuds- og uddannelsesområdet, vi skal prøve at finde mulige svar på", siger den nyudnævnte direktør, Christina Barfoed-Høj.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Powered by Labrador CMS