Gratis mad skal åbne vores øjne for madspild

Fredag holdes en stormadevent på Rådhuspladsen i København for at gøre opmærksom på danskernes store madspild. Det sker ved servering af smagsprøver på restemad og overskudsbananer.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ifølge organisationen Stop Spild Af Mad har Danmark årligt et madspild på 540.000 ton. Det svarer gennemsnitligt til, at hver dansker mister 63 kg mad om året eller hvad der svarer til cirka 10.000 kr. Det er for meget og, vi skal derfor øve os i at mindre mad går til spilde eller at der bliver produceret for meget.

Flere kendte firmaer deltager i eventen Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste, blandt andet Landbrug & Fødevarer, REMA 1000, Coop, Lagkagehuset og Gartneriet Alfred Pedersen & Søn. Mellem klokken 14-18 kan man blive bespist med god gratis overskudsmad og blandt andet høre Fødevareministeren og kokke tale om danskernes madspild og maddannelse.

 Anmeldelse: Både en god ide og et godt værktøj

"Det er vigtigt at vise, at vi står sammen om at mindske madspildet fra jord til bord. Eventens deltagere har allerede gjort store fremskridt i kampen mod madspild. Det er vores håb, at Sammen Mod Madspild - United Against Food Waste kan gentages i fremtiden, ikke kun i Danmark, men også i resten af Europa", siger Selina Juul, stifter af forbrugerbevægelsen Stop Spild Af Mad og initiativtager til arrangementet, i en pressemeddelelse.

Eventen bliver afholdt som led i en række internationale aktiviteter mod madspild under EU-samarbejdet Fusions, som er en alliance mod madspild.

Intet skal jo gå til spilde, så god overskudsmad vil efter eventet blive doneret til Københavns hjemløse. Det organiske affald fra eventet vil blive afhentet og omdannet til biogas.