Anmeldelse

Karolines nye køkken

Karolines nye køkken

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Karolines køkken" er en god gammel kending. Gennem årene har de forskellige udgaver dækket underviserens ekstrabehov i hjemkundskab, i folkeskolen såvel som ungdomsskolen.

Fakta:

Titel: Karolines nye køkken

Pris: 50 kroner

Sider: 50 sider

Type: Bog

Forlag: Arla

Nyudgivelsen, "Karolines nye køkken", er årstidsinddelt, således at man hurtigt kan finde de ønskede opskrifter. Hver årstid har sin gæstekok, hvilket virker inspirerende, og materialet rummer mange madlavningsteknikker og -metoder til gavn for de store elever. Der er en god variation i råvarerne med inspiration fra fremmede landes køkkener.

I bogen lægges der op til at styrke det fælles aftensmåltid i familien; mad, som smager godt, og ikke mindst sund mad! Flere små retter i aftensmåltidet giver familien mere tid sammen og således et mere varieret tilbud til det enkelte familiemedlem. På den måde er måltidet med til at danne og forme børnenes spisevaner. Energiberegninger på retterne kan ses på www.arla.dk/karoline

Efterårets gæstekok Morten Strunge Meyer arbejder med mad og motion i Kræftens Bekæmpelse. Han bruger i sine retter mange spændende grønsager og frugter, blandt andet kartofler, lime, hokaido, grønne ærter, champignons, blommer, rød- og hvidløg, savojkål, masser af æbler, fennikel, gulerødder, squash og et væld af forskellige krydderurter.

"Karolines nye køkken" har et handy format med en kraftig spiralryg, så bogen kan foldes ved brug! Materialet får min bedste anbefaling.