Anmeldelse

Frøken Flora

Frøken Flora

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Frøken Flora er en sej pige, der godt kan lide at hjælpe til derhjemme. I virkeligheden synes hun, at viskestykker og opvaskebørster kan være rimelig sjove. Frøken Flora viser, hvordan hverdagens små opgaver skal klares. Praktiske ting som hvordan der luftes ud, sengeredning, at vaske tøj, at dække bord, at lave mad og rydde op efter maden, gøre rent og meget mere. Men også hvordan man spiser sundt og passer på miljøet.

Fakta:

Titel: Frøken Flora

Forfatter: Helene Wagn

ISBN: 978-87-567-8098-8

Pris: 149 kroner

Sider: 128 sider

Type: Bog

Forlag: Politikens Forlag

Bogen består af en del 1, Flora i hjemmet, og en del 2, Flora i køkkenet. Det er ret usædvanligt, at børn går op i vedligeholdelse, måske kun med eget værelse, men bogen tager faktisk nogle relevante områder op. Tøjvask er sat op i gode punkter, men først omkring 5.-6. klasse kan teksten med udbytte læses af børn.

Pletrensning, handy kit og at lappe cykel kræver voksenhjælp, da flere redskaber er spidse og skarpe. Et enkelt afsnit om miljøet er velplaceret og godt.

Har man en maddag, er der ti gode færdselsregler at gennemgå før start, og en dobbeltside med redskaber og navne er rigtig god for mindre børn. Under afsnittet "Spis sundt" findes kostråd, kostmodel og basisopskrifter; det gælder for morgenmad, madpakke, aftensmad, kager og desserter.

I et samarbejde med voksne lykkes arbejdet bedre. Lad børnene hjælpe til, det er vejen til at få tingene til at fungere. Alt i alt en fornuftig bog, dog med for megen tekst for nybegyndere.