Anmeldelse

Engelsk grammatikhjælper

Overskuelig guide til engelsk grammatik

God bog, der nok skal blive brugt flittigt. Bare den holder til det.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I en tid hvor onlinefagportaler og digitalt undervisningsmateriale støttes med generøse medietilskud, er det ikke nødvendigvis bøger og opslagsværker, der står øverst på ønskesedlen i fagudvalgene. Det er lidt ærgerligt, for det nye analoge materiale har stadig noget at byde på, og "Engelsk grammatikhjælper" formidler sit indhold godt.

Fakta:

Titel: Engelsk grammatikhjælper

Forfatter: Ib Poulsen

ISBN: 9788771292473

Pris: 75

Sider: 64

Forlag: Forlaget Klim

"Engelsk grammatikhjælper" er udarbejdet til engelskundervisningen i overbygningen. Bogen har et passende format og layout, og som opslagsværk er den let at finde rundt i, også uden hjælp fra læreren. Man får en følelse af at være i trygge hænder, da bogens opbygning er forudsigelig og med god progression. Grammatikken formidles på en simpel, let og overskuelig måde, bogen er skrevet på dansk, og når begreberne forklares, er det med eksempler på engelsk. Nogle steder går den i dybden og kommer med flere eksempler, og det hele virker meget fint tilpasset.

Et interessant afsnit er huskelisten, der hjælper læseren med at få styr på ord, man ofte forveksler eller staver forkert – ord, som stavekontrollen på en computer ikke vil opdage. Bag i bogen er de forskellige grammatiske betegnelser opført i et skema på dansk, engelsk og latin, det er også meget hensigtsmæssigt og ikke noget, alle grammatikbøger har. Noget andet, der taler for at bruge denne bog i hverdagen, er, at de uregelmæssige udsagnsord har fået deres egne sider med en oversigt over bøjning på de mest almindeligt brugte udsagnsord, så eleven har al grammatikken samlet et sted.  

Materialet passer glimrende til målgruppen, da bogen kommer rundt om det, der er behov for i folkeskolen, og den er god til prisen. Men bogen er spinkel og ikke i hardcover, og derfor er den mindre velegnet som taskebog og til flerårigt brug. Det kan man håbe på bliver forbedret i næste udgave.