Anmeldelse

Straight Forward

Straight Forward

"Straight Forward" er det lærebogsmateriale, mange engelsklærere har ventet på i årevis. Materialet lever fuldt ud op til kravene i Fælles Mål II og appellerer garanteret til eleverne på dette alderstrin

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Materialet består af en rigt glosseret grundbog med elev-MP3, en arbejdsbog, en lærervejledning, lærer-cd'er og internetadgang til masser af ekstra øvelser og grammatik på www.elevunivers.dk

Fakta:

Titel: Straight Forward

Type: Diverse

Forlag: Alinea

Grundbogens fem temaer præsenteres via forskellige tekstgenrer, så der er noget for enhver elev. Temaet "At Risk" er utroligt spændende. Her møder man folk, der på hver deres måde tager chancer med deres liv. For eksempel ved at være anorektiker, overvægtig eller som Phillippe Petit at gå på line mellem World Trade Centers tårne, mens de stadigvæk stod uberørte af 9/11. Forelskelse og kærlighed er det andet tema i bogen, her kan man læse tekster, der spænder lige fra den store romantiske kærlighed i "Borte med blæsten" til mere prosaiske tekster om farerne ved internetdating og aids. "Inside Information" er det tredje tema, som behandles i bogen. Her er der tale om både sladder, James Bond og den muslimske pige Sonia, som ikke må vise sin sorg, da hendes ældre, mandlige ven kaster sig ud fra Frihedsgudinden.

Det næstsidste tema "Seekers" handler om mennesker, der søger efter en eller anden mening med tilværelsen. Her er virkelig mange gode tekster, der omhandler alt lige fra Rosa Parks til de to drenge, der stod bag skyderierne på Columbine High School. Det sidste tema handler om drømme og appellerer nok først og fremmest til pigerne. Men der er bestemt også noget for drengene i "Never Give Up Your Dream", hvor vi hører om Shea Cowart, som fik amputeret begge sine ben efter at have haft meningitis som barn. På trods af dette handicap klarer hun sig alligevel godt som sprinter - med benproteser af kulstof. Dette gåpåmod kan vi alle lære noget af.

Det er dejligt, at eleverne kan arbejde selv med de utroligt varierede og autentiske lytteøvelser, der findes på den medfølgende elev-MP3. Læreren kan også anskaffe sig lærerens cd-boks, hvori man blandt andet kan finde ekstra lytteøvelser og sange.

Arbejdsbogen "Workmate" er en guldgrube af opgaver til de enkelte tekster i grundbogen og til lytteøvelserne. Her finder man også mange andre mundtlige og skriftlige opgaver, der for eksempel arbejder med ordforråd og grammatik. Grammatikken bliver også tilgodeset på www.elevunivers.dk, hvor man ganske gratis kan arbejde med ekstra opgaver, målsætning og evaluering til hvert kapitel samt pdf-filer om læringsstile, film, læserapporter og grammatik.

Lærervejledningen forklarer grundigt, hvad der er hensigten bag materialet, og man får transkriptioner af alle lytteøvelserne på cd'erne og den medfølgende elev-MP3. Dertil er der facitliste til ekstraøvelserne og opgaverne på elevunivers samt test til hvert kapitel, så elev og lærer lettere kan evaluere, hvad eleven har lært.

Det er et inspirerende og indbydende materiale, jeg vil glæde mig til at bruge i kommende 9.- og 10.-klasser.

Powered by Labrador CMS