Anbefalinger

Anbefalinger til til din engelskundervisning

Maria Roneklindt er lærer på Antvorskov Skole i Slagelse Kommune og faglig rådgiver på folkeskolen.dk/engelsk

Publiceret

Er du en sprognørd?

Jeg har i mange år fulgt The Language Nerds på sociale medier for at få mit daglige skud sprognørderi. Men det er først for nylig, jeg har fået øjnene op for, hvor meget inspiration til min lærergerning der faktisk er at hente i de mange sjove memes og finurlige betragtninger om det engelske sprog.

Siden er først og fremmest henvendt til engelsklæreren selv. Og findes der nogen bedre måde at starte fagteammødet på end med et godt grin? Men der er også inspiration til at give de rigtig fagligt stærke elever nogle ekstra udfordringer. Lad dem for eksempel udforske de mange memes, der kræver stort kendskab til sproget, men ofte også kulturen.

thelanguagenerds.com

Det nye Kahoot!

Kan du huske, da Kahoot! var det nye sort? Prøv Blooket og genopdag glæden ved et fælles onlinespil med din klasse. Ligesom i Kahoot! kan du som lærer selv udarbejde spørgsmålene, men der ligger også rigtig mange færdige quizzer om alt fra "US history" til "grammar rules".

Men i Blooket er der mere end quiz-elementet at komme efter. Ved siden af at svare på faglige spørgsmål dyster eleverne i små, sjove, ikkefaglige spil. Dermed er det ikke nødvendigvis dem, der svarer rigtigst og hurtigst på faglige spørgsmål, der vinder. Det gør, at flere holder motivationen hele vejen igennem. Hver runde varer syv minutter. Det er en perfekt længde til et brain break. Og så er det gratis.

Blooket

YouTube er en guldgrube af kortfilm

Film og billeder er ofte gode indgangsvinkler til samtale. Med korte animerede film kan du som lærer hurtigt få gang i snakken i dine klasser. Du kan bruge dem som en del af et forløb eller lade dem stå alene.

Og de er meget lette at finde. Prøv at gå på YouTube og søg på "short film", så vrimler det frem med gode bud på film. De koster ikke noget, og de er perfekte til de korte aktiviteter på under ti minutter, mange lærere altid er på udkig efter inspiration til.

Hvis du leder efter et sted at starte, vil jeg anbefale filmene "Umbrella" og "Let’s Eat", der begge varer otte minutter. Brug dem som samtalestartere, eller lad for eksempel eleverne se dem i grupper og skrive anmeldelser af dem for hinanden. Kun fantasien sætter grænser.

Søg efter "short film" på youtube.com