"Danmarks bedste folkeskole" - i år

Elever, lærere og skoleleder på Dragør Skole er glade i dag. De var i tv i går som Danmarks bedste folkeskole. Og det er bare med at nyde sejren, for på skolen ved de godt, at de har fået titlen på grund af to usædvanlig dygtige 9. klasser sidste år.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg blev selvfølgelig glad og stolt, da jeg blev ringet op af Tv2 i går, og eleverne er stolte", fortæller daglig leder af Dragør Skole på Amager, Dorte Rüssel, efter at Undervsiningsministeriet har offentliggjort en rangliste over skolerne. Skolerne er ranglistet efter forskellen på elevernes karakterer og det karaktergennemsnit, man kunne forvente ud fra den sociale baggrund i hjemmene.

"Vi har en rigtig god skole", understreger Dorte Rüssel. "Men det var også to meget dygtige klasser, der gik til prøve sidste år, som har haft de samme lærere det meste af vejen - nogle lærere som har sørget for, at eleverne har skullet stå på tæer hele tiden. Og det har været en god årgang børn og nogle meget engagerede forældre".

Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut Krevi lavede i foråret en social korrektion af afgangskaraktererne over tre år fra 2007-2009, og her ligger Dragør jævnt som en skole, hvis elever får de karakterer, som man kunne forvente ud fra de økonomiske og uddannelsesmæssige forhold i hjemmene. Og ganske rigtigt fik Dragørs 9.-klasser heller ikke nær så gode karakterer i 2007, 08 og 09 som sidste år. Og Dorte Rüssel ved, at denne sommers karakterer heller ikke var på niveau med 2010.

Nummer to: Hæfter mig ikke så meget ved detDen folkeskole, der ligger nummer to på Undervisningsministeriet liste er Engelsborgskolen i Lyngby-Taarbæk:

"Jeg hæfter mig ikke så meget ved det", siger skoleleder Morten Bøgelund Andersen. "Vi og de andre skoler i Lyngby-Taarbæk plejer at være godt repræsenteret. Men jeg kigger jo også på, at vi har mange hurtige og sikre læsere i de små klasser, at trivselsundersøgelsen viser, at børnene har det godt, og at APV-vurderingen viser, at vi har en god arbejdsplads".

I Krevi-undersøgelsen af skolernes undervisningseffekt nåede statistikerne frem til, at Engelsborgskolen har en svagt negativ undervisningseffekt - at eleverne altså får lidt ringere karakterer, end man skulle tro på baggrund af forældrenes uddannelse og indkomst med videre. Ud fra 2010-karaktererne er skolen altså Danmarks næstbedste grundskole til præcis det samme.

Læs mere

Ministeriets rangliste

Krevis liste over skolernesundervisningseffekt