Sygefravær

Analyse peger på store forskelle i lærernes sygefravær

Publiceret

Lærerne har ifølge en ny analyse fra den borgerlig-liberale tænketank Cepos mere sygefravær i dag end for 10 år siden, skriver Politiken.

Analysen viser samtidig, at der er meget store forskelle på lærernes sygefravær fra kommune til kommune. Højest ligger Sorø og Frederikssund med et gennemsnit på 17-18 sygedage, mens lærerne i Dragør og Lemvig har færrest med et gennemsnit på 8-9 sygedage.

Ifølge forskningschef i Cepos Karsten Bo Larsen er lærernes sygefravær en ”indikator for kvaliteten af, hvad der foregår i skolen”.

”Sygefravær er også tit en indikator for, hvor god ledelsen er, og hvordan organisationen fungerer. Det ser vi i næsten alle de analyser, vi laver. Motiverede medarbejdere har typisk et lavere sygefravær. Kommunerne kan bruge deres sygefravær til at se på, om der er noget galt i deres skolevæsen, som de skal have kigget nærmere på”, siger han til Politiken.

Til avisen udtaler lærernes formand Gordon Ørskov Madsen, at foreningen ser en stigning i lærere, ”der dagligt føler sig utilstrækkelige i deres arbejde. Blandt andet fordi børn, som de har ansvaret for, har brug for noget ekstra, som de ikke får, fordi ressourcerne ikke er til stede”.

politiken.dk: Her er kommunerne med landets højeste og laveste sygefravær blandt lærere