Morten Skov Christiansen er valgt til ny FH-formand

Morten Skov Christiansen er officielt Fagbevægelsens Hovedorganisations (FH) nye formand. Det er vedtaget på en ekstraordinær kongres i K.B. Hallen i København.

Publiceret

Ingen modkandidater gik officielt efter topposten efter Lizette Risgaards afgang, hvilket er grunden til, at der torsdag ikke blev gennemført nogen egentlig afstemning.

Derimod blev han vedtaget som formand med klapsalver.

I sin takketale siger han tak for tilliden igennem en svær tid i fagbevægelsen. Men en tak går også til den tidligere formand Lizette Risgaard.

"Den seneste tid rykker ikke på, hvad du har opnået. Du har arbejdet solen sort. Kære Lizette, tusind tak for din indsats", siger Morten Skov Christiansen.

Han har siden foråret fungeret som fungerende formand efter Risgaard trådte tilbage på grund af internt pres fra en række andre medlemsforbund. De trak løbende støtten til hende, efter at hun blev anklaget for en række upassende berøringer i sin tid som formand.

Morten Skov Christiansen har tidligere selv meldt ud i forbindelse med sit kandidatur til formandsposten, at han nu vil klinke skårene og genoprette tilliden i FH.

Danmarks Lærerforening meldte allerede i sidste uge ud, at man bakker op om Morten Skov Christiansen som ny FH-formand.

Nanna Højlund er blevet ny næstformand med rolle som stedfortrædende formand i FH og Flemming Grønsund er blevet næstformand. Det blev også vedtaget på torsdagens kongres.