Debat

Debat: Det skal opleves som en værdi at være pensionist i DLF

Publiceret Senest opdateret

Jeg havde fornøjelsen ved at være med som tilhører på Danmarks Lærerforenings kongres. Her holdt vores formand, Gordon Ørskov Madsen, en inspirerende mundtlig beretning. 

Jeg hæftede mig ved Gordons punkt omkring sammenhold og fællesskab.

Han nævnte her fraktion 4 (pensionistfraktionen) og vores betydning for udvikling af en samlet forening.

Man skal som medlem af fraktion 4 kunne se værdien i at blive i foreningen. 

Jeg vil i hovedstyrelsen derfor arbejde på at få beskrevet arbejdet i fraktion 4 i en landsdækkende vejledning. Den kan blive et fælles udgangspunkt for en styrkelse af fraktion 4 og derved en styrkelse af vores fagforening, Danmarks Lærerforening. 

Det er vigtigt, at vi ser fraktion 4's medlemmer som den blandede flok, vi er. Nogle vil leve det gode pensionistliv med socialt samvær. For mange betyder det uformelle samvær som foredrag, udflugter og seniorkurser utroligt meget. Der skal derfor fortsat være økonomi til at afholde arrangementer for medlemmer.

Mange ser efter de medlemsfordele, et fortsat medlemskab af foreningen giver. Jeg ser helt sikkert muligheder for udvikling af flere nye tilbud! 

Andre vil gerne være mere fagpolitisk aktive. Medlemmer af fraktion 4 er samtidig medlem af Faglige Seniorer. Vores medlemskab giver os rig mulighed for at arbejde fagpolitisk lokalt. 

Andre igen vil gerne gå på arbejde i ét eller andet omfang. De lærerpensionister, der kan og vil, skal under aftalte vilkår kunne gå ind som resursepersoner eller mentorer for eksempelvis nyuddannede lærere. 

Man skal som medlem af fraktion 4 kunne se værdien i at blive i foreningen. 

I er altid velkomne til at kontakte mig på: vejrup61@gmail.com