Agnete Vienberg Hansen har i løbet af sin egen skolegang oplevet, at det faglige niveau var enten for svært eller let. Derfor vil hun kæmpe for niveauinddeling i skolen.
Agnete Vienberg Hansen er ny formand for Danske Skoleelever
Agnete Vienberg Hansen erstatter Vera Rosenbeck som formand for Danske Skoleelever. Den 16-årige elev fra Frederik Barfods Skole på Frederiksberg vil kæmpe for undervisning, der tilgodeser alle elever.
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
"Det er fedt, at du vil snakke med mig", siger den nyslåede formand, Agnete Vienberg Hansen. Lige nu vil alle snakke med Agnete. Hun har lige lavet et interview med DR, og hun skriver sms'er med undervisningsministeren. Agnete Vienberg Hansen har været skolepolitisk aktiv siden, hun var 13 år gammel, og opmærksomheden i kølvandet på den nye formandspost, er en drøm, der går i opfyldelse for eleven, som altid har ønsket at gøre en forskel.
"Jeg har altid syntes politik var spændende, og jeg er en af de elever, der altid har villet gøre en forskel. Når både journalister og politikere kontakter mig, så vidner det bare om, at Danske Skoleelever kan være med i de voksnes verden. Jeg er virkelig glad og stolt over, at de tager os seriøst, og jeg håber, det kan betyde, at jeg får mine mærkesager ind på Christiansborg", siger formanden for Danske Skoleelever, Agnete Vienberg Hansen.
Positionen i formandsstolen er ikke helt ukendt for Agnete Vienberg Hansen. Indtil for få dage siden var hun formand for Danske Skoleelever i hovedstaden. Til Danske Skolelevers generalforsamling stillede hun som den eneste op til den nationale formandspost.
"Jeg vil kæmpe for undervisning, der kan rumme alle elever. Undervisningen i skolen har aldrig rigtig ramt mig, og niveauet var ofte enten for svært eller for let. Jeg kæmper for niveauinddelt undervisning, der tilgodeser alle elever. Der skal inkorporeres flere forskellige undervisningsmetoder, så skolen ikke kun være for dem, der trives med lærerstyret undervisning, men også for dem, der vil være kreative, arbejde i grupper eller lignende", siger Agnete Vienberg Hansen.
Sabbatår til formandsposten Agnete Vienberg Hansen går i 9. klasse, og ser frem til en travl periode med både eksamenslæsning og tilvænning til rollen som formand.
"Jeg har allerede aftalt et møde med Christine Antorini, hvor jeg vil fortælle hende om mine mærkesager. Vi har bevist, at elevinddragelsen virker, og nu skal vi så vise, hvordan man bedst kan gøre det", siger formand Agnete Vienberg Hansen.
Lige nu går hun ikke i skole på grund af lockouten og har derfor god tid til det skolepolitiske arbejde. Hendes første politiske udtalelse som formand er allerede blevet bragt i flere medier i dag: Danske Skoleelever opfordrer regeringen til at gribe ind i konflikten. Til spørgsmålet om, hvordan hun skal nå at passe både sin rolle som skoleelev og formand, griner hun lidt, inden hun svarer:
"Ja, det er jo det store spørgsmål. Jeg skal simpelthen arbejde røven ud af bukserne. Lockouten slutter forhåbentlig snart, og så får jeg jo også travlt med prøver. Men efter sommerferien er jeg færdig med skolen, og så tager jeg et friår og arbejder fuldtid med det politiske arbejde", siger Agnete Vienberg Hansen."