Anmeldelse

I dragens kløer

Smuk og charmerende

"I dragens kløer" er en hyggelig, sjov og spændende eventyrfortælling med alle de ingredienser, der nu engang skal til for at få en god historie i eventyrgenren til at fungere. Man mærker tydeligt, at tegneren og forfatteren har moret sig under arbejdet med billedbogen, og tegningerne er et sandt overflødighedshorn.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"I dragens kløer" er et eventyr, så vi møder naturligvis både en konge og en dronning, en adoptivprinsesse, Miabelle, Svend Frisk, væbner for ridder Knapsårask, en drage, en trold og en heks. Den fæle drage bortfører en dag prinsesse Miabelle, og Svend Frisk sendes ud med sin hest, Kickass, og et stort sværd, da ridder Knapsårask ikke har fysik til den forventelige hårde tur for at finde prinsessen og få hende hjem igen.

Fakta:

Titel: I dragens kløer

Forfatter: Mogens Buus

Illustrator: Mogens Buus

Pris: 249

Sider: 76

Forlag: Forlaget TipTapTudse

Hesten Kickass og Svend slipper fra en trold, der just ikke har venlige hensigter, men desværre fanger heksen Svend, giver ham et stenben og burer ham inde. Svend er imidlertid en kvik dreng og finder ud af at hypnotisere en mus, så den kan hente nøglen til buret, hvor han er spærret inde. Han finder også heksens mikstur til ophævelse af forstening, og så ligger vejen åben for den videre færd.

Prinsesse Miabelle har det i og for sig godt hos dragen, men hun keder sig. Heldigvis finder Svend Frisk Miabelle hos dragen, og sammen med dragen flyver de tilbage med den pølsevogn, som dragen har stjålet. Pølsevognen kommer ovenikøbet tilbage til dens rette ejer. I gode eventyr skal der være orden i tingene, når det hele slutter.

"I dragens kløer" er smukt bygget op med tegninger og tekst tæt flettet sammen til en smuk helhed.