Anmeldelse

Ordbrodøsen
Ordbrodøsen

Ordbrodøser med både agt og magt

Spændende young adult-roman og samtidig en mellemting mellem en krimi og en fantasyfortælling.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

18-årige Alba Vinter nedstammer fra en slægt af ordbrodøser, kvinder, som med skrevne ord kan styre andre menneskers tanker, følelser og handlinger. På sin 18-årsfødselsdag skal Alba gennemgå en prøve, en slags ceremoni for at få adgang til sin hemmelige kraft, men på trods af at man anser prøven som en ren formalitet, fejler hun; hendes evner er på en eller anden mærkelig måde blokeret. Hun består derfor ikke optagelsesprøven. Der må ligge noget bag.

Fakta:

Titel: Ordbrodøsen

Forfatter: Anna Arvidsson

Pris: 398

Sider: 322

Forlag: ABC Forlag

Alba Vinter forlader den lille landsby Vinterhvile i Värmland og flytter med sin families samtykke ind hos en fjern kvindelig slægtning i Stockholm, som – formoder man – ikke har adgang til den hemmelige kraft. En kasse med fotos fra mormorens loft har nogle vigtige spor, der fører til Irland, hvor Albas mor boede lige omkring Albas fødsel, og her ligger nøglen til mysteriet. Alba er klar til at tage kampen op mod de stærke kræfter, der uden skrupler vil slå ihjel for at holde ordbrodøsernes magt inden for en snæver familiekreds.

"Ordbrodøsen" er en spændingsroman, der i virkeligheden handler om magt, om flugt, om at finde sig selv og sin families mere dunkle hemmeligheder, herunder drab, hævn og begærlighed. Handlingen udspiller sig over ni-ti dage med en række tilbageblik, der er sat med en mindre skrifttype. Man skal følge godt med, når man læser denne særegne og velskrevne roman, der handler om overnaturlige kræfter, kærlighed, venskab, ondskab og om klassisk detektivarbejde, og den er tilmed smukt og spændende komponeret.

Powered by Labrador CMS