Anmeldelse

Fanny flytter-serien
Fanny flytter-serien

Seje Fanny skal nok klare sig

Bare fordi sproget er let, behøver temaerne ikke at være simple. Det er serien om Fanny et godt eksempel på.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kirsten Sonne Harild kan godt lide at skrive i serier, hele 13 forskellige serier er det blevet til indtil nu med heste som de foretrukne hovedfigurer. I trilogien ”Fanny flytter” har hun sat fokus på skilsmisse og den sammenbragte familie med Fanny på 12-13 år som jegfortælleren. Fanny, hendes mor, Hans, moderens nye mand kaldet Paphans, hans tvillinger på 11-12 år, Konrad og Laurits, samt nyfødte Liv – det fælles barn – flytter til Bornholm i et hus, der med god grund kan kaldes for noget af et ”håndværkertilbud” med de problemer, det giver.

Fakta:

Titel: Fanny flytter-serien

Forfatter: Kirsten Sonne Harild

Pris: 100

Sider: 86

Type: Operation Gekko

Forlag: Gyldendal

Pris: 100

Sider: 95

Type: Bobs badekar

Pris: 100

Sider: 91

Type: Skolefesten

Skilsmissebørn skal bære meget, og det gælder også Fanny, der er oppe mod mange halvdårlige odds. Moderen udvikler en fødselsdepression, tvillingerne er ret anstrengende i begyndelsen og afprøver Fannys tålmodighed på ”sjove” måder, at være ny i 6. klasse er heller ikke let, og hun ser også undrende til, når Konrad åbenlyst udviser stor interesse for dametøj.

Det hele kører aldeles ikke lige med det samme i den nystartede storfamilie, men så møder Fanny Bob, den sure nabos lidt specielle barnebarn, der i virkeligheden hedder Robert. Han har det heller ikke let i sin primære familie, går i 8. klasse og overrender ikke skolen. Men han er en spændende dreng, praktisk begavet med mange gode tanker og med blåt hår – men tør Fanny være kæreste med ham?

Fanny kæmper som en bersærk for at overleve i de nye omgivelser, og hun får ikke megen hjælp fra de voksne i hendes familie, men hun er sej og klog, og man forlader hende med en god fornemmelse: Det skal nok gå alt sammen, og hun skal nok klare sig!

Kirsten Sonne Harild skriver rigtig godt og er mere end god til at fange vigtige problematikker i børneverdenen og servere dem på en spændende og velskrevet måde for sine læsere i den øvre del af mellemtrinnet.

Powered by Labrador CMS