Anmeldelse

Mozart / Beethoven / Carl Nielsen

Døm ikke bogen på forsiden

Jørgen Hartung Nielsen har skrevet tre bøger om kendte komponister: Carl Nielsen, Mozart og Beethoven. Bøgerne kan læses af de ældste i indskolingen og på mellemtrinnet.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Bøgerne er på mellem 60 og 70 sider, skrevet til børn og giver selvfølgelig ikke et detaljeret indblik i de tre komponisters liv. Alligevel får læseren et rigtig fint og spændende indblik i tiden og livet for de tre komponister.

Fakta:

Titel: Mozart / Beethoven / Carl Nielsen

Forfatter: Jørgen Hartung Nielsen

Pris: 149 kroner

Sider: 72

Serie: Musikkens største

Forlag: Cadeau

Carl Nielsen er syvende barn i en børneflok på tolv. Familien er fattig, og mange af børnene kommer tidligt ud at tjene. Allerede som seksårig begynder Carl at spille violin, senere lærer han at spille på kornet og klaver. Han starter på musikkonservatoriet i 1884 og bliver en af Danmarks bedste og mest kendte komponister. Han dør 66 år gammel.

Wolfgang Amadeus Mozart skriver sin første koncert som fireårig. Han er et vidunderbarn og rejser tidligt i sit liv rundt i Europa og optræder sammen med sin søster ledsaget af deres forældre. Mozart skriver sin første symfoni, da han er syv år gammel. Der er folk, som er sure på ham og generer ham. De kan ikke tro på, at et barn kan præstere det, han gør. Mozart er skrøbelig og dør kun 35 år gammel.

Ludwig Beethoven er nummer to ud af en søskendeflok på syv. Kun tre børn overlever. Ludwigs far er hofsanger ved fyrstens hof, men udvikler et alkoholproblem og er samtidig voldelig over for Ludwig. Ludwigs hoved er fuldt af musik, og da han er syv år gammel, giver han sin første koncert. Han er 57 år, da han dør, og de sidste år af sit liv er han næsten døv, og alligevel komponerer han.

Bøgerne er spændende og velskrevne og absolut relevante for målgruppen. Et lille suk går på, at forsiderne ikke sælger bøgerne.