Anmeldelse

Gadepigen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret
Hvis den af forældrene, man holder mest af, er den svageste, er familien så det mest tillokkende alternativ for et barn? Den knap niårige Elif er i tvivl mere end én gang. Hendes dagligdag som sælger af småting til turister er hård og fyldt med farer: politibetjente, ældre gadedrenge og først og fremmest en bande pædofile, der ligger som en uhåndterlig angst blandt børnene i de fattiges tilholdssteder. Her er god brug for en veludviklet sans for at drømme.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elif kidnappes af banden, men hjælpes på flugt - måske ikke helt troværdigt beskrevet. Det er derimod pigens tanker, da hun er tilbage i storbyen. Igennem en række stærke kapitler skildres hendes dilemma: Skal hun tage hjem og fortsat høre på moderens bebrejdelser af den elskede, invalide far, eller er et liv blandt hendes nye venner blandt gadebørnene at foretrække?

Adil Erdem skriver noget ujævnt, men hans indfølingsevne og sans for suspense viser sig formidabel, efterhånden som man læser sig igennem kapitlerne, der er bygget op om Elifs nedtælling til sin niårsfødselsdag. Fra 10-12 år.
Powered by Labrador CMS